פסק-דין בתיק ב"ל 942-04-09

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה
942-04-09
23.1.2013
בפני :
נוהאד חסן

- נגד -
:
מרדכי אביגזר
עו"ד בלאל סויטאת
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ע"י ב"כ הלשכה המשפטית
פסק-דין

1.        זוהי תביעה להכיר בליקוים בהם לקה התובע בגבו בתאריך 23.9.08 כ"תאונת עבודה", לאור  החלטתו של הנתבע לדחות את תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (להלן-  "החוק").                      

2.                    ביום 2.3.09, תביעת התובע, נדחתה על ידי הנתבע, וכפי שנמקה זאת פקידת התביעות בהחלטתה : "... מעיון בפרטי תביעתך ובמסמכים שצורפו אליה לא מצאתי כי בתאריך 23/09/2008 אירע לך אירוע תאונתי כלשהו במהלך עבודתך.

            לא שוכנעתי כי נפגעת במועד ובנסיבות המתוארות על ידך, עפ"י העדויות בתיקך ואישורים שצורפו, ביום המוצהר לא שהיית בעבודה בשטח, אלא השתתפת בהרצאה בנושא בטיחות"

3.         התובע, יליד שנת 1978.  בזמנים הרלוונטיים לתביעה, עבד התובע בחברת "סלע אחזקות" (להלן-החברה/המעסיקה). לגרסתו, בבוקר יום 23.9.08 בעת שהתכופף על מנת להרים מיטת פיגום מברזל ביחד עם חברו, חש לפתע כאב חד וחזק בגבו ובצווארו  ולא יכל להמשיך בעבודתו, לכן הפסיק את עבודתו וישב לנוח ,ועובד אחר הגיע להחליפו בעבודה.

4.                     התובע מבקש להכיר באירוע מיום 23.9.08 כפגיעה בעבודה, שבה נגרם לו לטענתו נזק לצווארו ולגבו. 

להלן עיקר טענות הצדדים :

5.         לטענת התובע יש לקבל את גרסתו אשר מתיישבת עם האמור במסמכים השונים אשר הוגשו מטעמו לרבות:  טופס התביעה אשר הוגש לנתבע, כתב התביעה בתיק דנן, טופס בל 250 אשר הנפיק לו המעביד, גרסתו בהודעה לחוקר המוסד ותיעוד דבריו במסמכים הרפואיים. כמו כן העד מטעמו אשר היה עד לקרות אירוע התאונה, תמך וחיזק את גרסתו .

6.         מנגד טוען הנתבע, כי העדר רישום של האירוע הנטען בתיקו הרפואי של התובע סמוך למועד התאונה הנטען,מעורר סימן שאלה בדבר אמינות גרסתו, המשך עבודתו עד ליום31.10.08 למעט ימים בודדים בהם שהה בחופשת מחלה , העדר דיווח למעסיק בסמוך לאירוע הנטען, טענת התובע לכאבים שפקדו אותו בגבו ובצווארו לאחר שהתכופף להרים מיטת פיגום ברזל, לעומת התיעוד הרפואי הראשון בו  יש התייחסות לפגיעה בגבו של התובע  עקב הרמת שקי חול. כל אלה מביא למסקנה שהתובע לא הוכיח כי ארעה לו תאונת עבודה ביום 23.9.08 .

דיון והכרעה:

7.        סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, מגדיר תאונת עבודה כדלקמן:

"תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו...".

8.      בעניין פגיעות בגב נפסק כי:   

"על מנת שפגיעה בגב תחשב כתאונה בעבודה יש להוכיח כי במהלך העבודה אירע דבר מה שבגינו "נתפס" הגב או שפקדו את המבוטח כאבים עזים שמנעו ממנו להמשיך לעבוד."( ראה, דב"ע נו/0-288 אורי עמר - המוסד לביטוח לאומי(לא פורסם).

מהו  אותו "דבר מה" ?:

            נפסק בדב"ע נא/ 205-0 המוסד לביטוח לאומי נ' שחאדה סעיד (פד"ע כד מעמ' 

            222) :

"ניסיון החיים לימד את בית-הדין שהכרה בפגיעה בעמוד השדרה כתאונת עבודה, תלויה בעיקר בשאלה האם הוכח שבמהלך העבודה אירע משהו שבגינו 'נתפס' גבו של המבוטח, או שפקדוהו לפתע כאבים עזים שמנעו ממנו להמשיך לעבוד. ביסודם של דברים עומדת שאלת אמינות גרסתו של התובע."

9.         בטופס התביעה אשר הוגש ב- 23.11.08 (נ/2), הצהיר התובע כי התאונה ארעה באתר :  " שגיא 2000 א.ת. מגדל העמק", וחברו לעבודה דוד אלג'ריסי נכח בעת אירוע התאונה הנטענת.      יצוין כי ביום הפגיעה הנטען, השתתף התובע ביחד עם חבריו לעבודה- בהדרכה של עבודה בגובה אשר התקיים במגדל העמק על יד חברת "שגיא" שירות וייעוץ תעבורתי"  .בחלוף כחודש ימים, ב- 21.12.08, סיפר התובע לחוקר הנתבע (נ/3), כי התאונה ארעה ב- " אזור תעשיה אלון תבור ליד עפולה".

            התובע סיפר לחוקר הנתבע על אופן קרות אירוע התאונה הנטען על ידו, לדבריו (עמ' 2 משורה 4 להודעה): " ... באותו היום בחודש 9/08 הגענו כרגיל לשם והתחלנו לפרוק את מיטות הפיגום שכל מיטה שקלה בערך 25-30 ק"ג זאת מיטה של 2 מטר על חצי מטר שבנויה מברזל עבה. כל מיטה הורמה ע"י 2 אנשים בד"כ, באותו יום אני זוכר שמו עם דוד אלגריסי התכופפתי כדי להרים מיטה מהרצפה אחרי שכבר הרמנו בערך 35 מיטות ואז תוך כדי כך שאני הופך את המיטה כדי להכין אותה להרמה פתאום בתוך שניה אחת הרגשתי פתאום כאב בצוואר הכאב היה כמו מכה בצוואר ומיד אמרתי לדוד אלגריסי שאני מרגיש שהצוואר נתפס לי .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>